interieur inspiratie  

 

house of inspiration Nidum, Grave

In april afgesproken met een collega in Nidum in Grave. Na ons gesprek en lunch ( aanrader!) , zijn we natuurlijk gaan rondlopen in de showrooms .

Interieur, design , kunst,  je kunt hier inspiratie opdoen op allerlei gebied voor een warme luxe sfeer in je woning.

Kopenhagen 3-days of inspiration

Eindelijk na al het  uitstel , mochten we weer inspiratie op gaan doen en wel in het prachtige Kopenhagen. Door heel de stad op zoek naar de mooiste en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van interieur !

The Audo in Nordhavn- met een rondleiding door de fijne hotelkamers en tuin.Ter afsluiting een heerlijke lunch.

Een rondleiding in het Radisson Hotel :Arne Jacobson ontwerpt in de jaren 50-60 voor het  Radisson Blue kamers , meubels , bestek  en deze kamer is nog volledig authentiek. Tijdloos !

D-Studio is een nieuwe design showroom  in het hart van Kopenhagen. Bijna 2000m2 in het 300 jaar oude gebouw, Kuglegården, een voormalig militaire basis. Het is totaal gerenoveerd met behoud van de originele vloeren en balken- heerlijk rond te kijken  tussen prachtige merken als Flos, B&B Italia, Arclinea. 

showroom bezoek Cosentino

Afgelopen jaar zijn de beurzen niet door gegaan, echter het is niet zo dat er geen nieuwigheden zijn.  Zo kon ik onlangs kennismaken met de nieuwe kleuren van Cosentino en met de fijne showroom vlak bij het Museumplein. Cosentino staat voor prachtige collectie bladen voor keukens, badkamers en wanden.   Een kleine impressie met o.a. de kleur Cala blue.

 

wandbekleding
cala blue
tafelbladen
showroom cosentino

over geluid gesproken

dit blog heb ik geschreven voor topinterieurontwerpers en deel ik ook graag hier !

In een zakelijke omgeving moet er met veel zaken rekening worden gehouden. Is de werkhoogte van het bureau en stoel goed op elkaar afgestemd? Is er voldoende werklicht? Is de ventilatie toereikend? Allemaal zaken die de productiviteit en het welzijn van werknemers verbeteren. Is dat bij jou goed geregeld, maar hoor je je personeel klagen over het geluid? Is de collega aan de overkant van de tafel bijna niet te verstaan tijdens de lunch? Wordt een telefoongesprek voeren onmogelijk door het luide gesprek dat naast de werkplek gevoerd wordt? Dan heb je waarschijnlijk een akoestisch probleem. Je personeel is sneller afgeleid en kan zich minder goed concentreren. Een goede akoestiek zorgt ervoor dat veel geluid gedempt wordt tot een niveau dat op de achtergrond aanwezig is, maar niet meer de boventoon voert. In dit blog leggen we uit wat geluid is en geven we oplossingen om de akoestiek te verbeteren

WAT IS GELUID?

Geluid bestaat uit drukgolven die zich verplaatsen in de lucht. Ons gehoor vangt dit op en vertaalt dit in geluid. We onderscheiden geluid met hoge- en lage tonen (Hertz) en met een volume (decibel). Wij horen geluid tussen 0 en 140 decibel (dB).

Wanneer ondervinden we hinder van geluid? Natuurlijk is dat voor iedereen persoonlijk. De een stoort zich eerder aan geluid dan de ander. Er zijn wel richtlijnen opgesteld voor aanvaardbare geluidsniveaus. Het advies is het niveau van achtergrondgeluid onder de 45 dB te houden. In open werkruimtes ligt het geluidsniveau vaak een stuk hoger, tussen de 60 en 80 dB.

Een ander belangrijk punt is de tijd die geluid nodig heeft om te worden gedempt tot 60dB, de zogenoemde nagalmtijd. Die tijd wordt beïnvloed door de grootte van een ruimte, de temperatuur en de materialen die er zijn gebruikt. Voor een kantoor is de aanbevolen nagalmtijd 0,75 seconden. Is de nagalmtijd hoger dan krijg je bijvoorbeeld te maken met geroezemoes op de achtergrond, waardoor het moeilijker is om een gesprek te voeren.

OPLOSSINGEN

Zeker met open werkplekken is het belangrijk dat de akoestiek in orde is. Alleen dan kan er geconcentreerd worden gewerkt. Vooral in prachtige, hoge industriële gebouwen waar harde materialen voor vloer en wanden zijn gekozen, ontstaat vaak een akoestisch probleem. Hoe kun je de akoestiek verbeteren? Er zijn diverse oplossingen.

PANELEN

Tussen de werkplekken kunnen akoestische panelen worden geplaatst. Dit paneel ‘breekt’ de geluidsgolven. Als het paneel met akoestisch materiaal bekleed is, zoals vilt, zal het effect nog groter zijn.

foto credit: Leoxx

WANDBEKLEDING

Je kunt ook kiezen voor akoestische wandbekleding. Dat is een effectieve en mooie manier om de akoestiek te verbeten, ook voor je thuiswerkplek. Materialen en panelen aan de wand zijn het meest effectief als ze op ’spreekhoogte’ worden geplaatst.

foto credit : buzzi space

ZONES    

Op plekken waar meer geluid wordt geproduceerd, kan het creëren van zones helpen het geluidsniveau te verlagen. Plaats bijvoorbeeld verschillende cabines in het kantoor waar personeel kan bellen zonder anderen te storen. 

foto credit :mute design

MEUBILAIR

Als je ook zitmeubels nodig hebt voor je kantoorruimte, kies dan voor meubels die door de vormgeving en het absorberende materiaal bijdragen aan een goede akoestiek. Zo creëer je afgescheiden zones én verlaag je het aantal decibel.

foto credit: vitra.com

Ook planten helpen trouwens bij het verbeteren van de akoestiek, dus pas die optie als het even kan toe. Planten zorgen tevens voor schonere lucht en verminderen stress.

Wil jij de akoestiek op je werkplek verbeteren en wil je dat professioneel aanpakken?  We denken graag met je mee en kunnen je helpen met een gericht plan van aanpak. 

auteur: Sonja Vernimmen

alle foto’s via designlinq.nl

Kleur van het jaar 2021

Kleuren

Elk jaar wordt er een kleur van het  jaar gekozen, wereldwijd wordt er gekeken naar de ontwikkelingen en dit jaar was  corona voor iedereen van grote invloed.

De trendvoorspelling van Flexa voor dit jaar is dat we allemaal opnieuw bekijken wat er echt toe doet in ons leven. We maken de balans op en gaan op zoek naar een nieuwe, positieve weg. Het vergt moed om verandering te omarmen en onze huizen bieden hierbij een solide, ondersteunende basis voor creativiteit.

De Flexa Kleur van het Jaar 2021 is Brave Ground: een warme, natuurlijke neutrale kleur met mogelijkheden en stabiliteit. 

Er zijn diverse paletten , laat je inspireren door de diverse combinaties.

brave ground= warme basis
trust kleurenpalet
expressief kleurenpalet
earth kleurenpalet
timeless kleurenpalet

Inspiratie opdoen bij Artifort

om van alle nieuwtjes op de hoogte  te blijven, ga ik regelmatig op bedrijfsbezoek. Zo ook bij Artifort ! Dit Nederlandse merk heeft prachtige klassiekers , echter ook enkele nieuwe ontwerpen van o.a. Rene Holten. Geniet ook van de kleuren !


alle Artifort modellen verzameld
handwerk bekleden fauteuil
frames stoelen
orange slice in het paars
bedrijfsbezoek Artifort
onthulling nieuwe fauteuil by Rene Holten voor Artifort

Vitra !!

Afgelopen week mocht ik een dag rondkijken bij Vitra in Wheil am Rhein. Na de hele fraaie architectuur op het terrein zelf te hebben bekeken , heb ik uiteraard ook rondgelopen in het Vitra huis  zelf. Heerlijke plek en natuurlijk te veel foto’s 🙂 Een kleine impressie deel ik hier, mocht je meer willen weten van dit prachtige merk- ik hoor het graag !

Kleurrijke meubels ,geel opvallend aanwezig !

blik op licht -basis deel 2

Functionele verlichting

Het woord zegt het al, verlichting die functioneel licht geeft op bijvoorbeeld de werkplek of waar je leest. Denk bijvoorbeeld aan een leeslamp of bureaulamp. Goede, felle verlichting is belangrijk bij het lezen. Door te kiezen voor functionele verlichting met dimmer kun je zelf de intensiteit van het licht bepalen. Maar ook het werkblad in je keuken heeft goed licht nodig, die je later na het eten bijvoorbeeld kunt dimmen voor sfeer.

Sfeer

Sfeerverlichting is een aanvulling op basisverlichting. Dit zijn lampen die je ’s avonds aandoet voor een intieme sfeer in huis. Wandlampen, vloerlampen en tafellampen dienen vaak perfect als sfeerverlichting. Sfeerverlichting kan diffuus licht zijn door een lampenkap maar het kan ook zo zijn dat het licht weerkaatst tegen de muur of het plafond voordat het je bereikt. Soms kan basislicht ook als sfeerverlichting dienen door gebruik van dimmers.

Accent verlichting

Heb je items die je wilt uitlichten, dan is accentverlichting van belang. Vaak gebeurt dit met spotverlichting.

Naast het functionele aspect draagt verlichting tegelijkertijd jouw woonstijl uit. Hieronder een voorbeeld van een lichtplan met moderne armaturen.

Niets is zo divers als verlichting en daarom is het misschien ook wel het lastigste onderdeel van de inrichting van je woning. Je vindt het in veel verschillende modellen, kleuren, materialen en stijlen. Van industriële verlichting, lampen met een Scandinavisch design, klassieke armaturen, stijlvolle hanglampen tot en met romantisch leeslicht.

verlichtingsplan dat de functies ondersteunt in de living

Verlichting verdient net dat beetje extra aandacht om ook jouw interieur die extra dimensie te geven !

blik op licht- basis

(dit blog heb ik geschreven voor TopInterieurOntwerpers )

Hoe staat het met de verlichting in jouw huis? Heb je genoeg licht? Zit het op de juiste plek? Of kan er op dit gebied nog wel wat verbeteren? Soms zien we dat verlichting de vergeten smaakmaker van het interieur is. Soms is het ’t sluitstuk van een interieurontwerp. Hoe fijn is het om met zorgvuldig gekozen verlichting een hele nieuwe dimensie aan je interieur te geven? Dat kan écht en een lichtplan is daarbij een must! In dit blog vertellen we over de verschillende soorten licht en waarom je er – in het geval van een nieuwbouwwoning – beter in een zo vroeg mogelijk stadium over na kunt denken.

Vragen als: Waar komt de basisverlichting, waar wil je lezen en waar heb je sfeerverlichting nodig? zullen beantwoord moeten worden. Om een goed lichtplan te maken heb je een indeelplan op schaal nodig. Daaruit blijkt namelijk waar de keuken komt, waar alle meubels komen te staan, waar licht nodig is en wat voor een type licht dat moet zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten verlichting. In de best verlichte ruimtes komt elke soort verlichting voor.

Basis verlichting

Basis verlichting is de algemene verlichting in huis die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van licht, ook als het buiten donker is. Basislicht is nodig om je weg in huis te vinden. Het zijn de lampen die je als eerste aandoet als je een ruimte binnenloopt. In een nieuwbouwwoning zijn de lichtpunten vooraf meestal al bepaald. Vaak zit het licht niet op de plaatsen waar je het wilt hebben! Door in een vroeg stadium na te denken over de verlichting, kun je dit aanpassen en zo nodig uitbreiden. Nog fraaier is het als de verlichting de architectuur van de woning kan benadrukken, zoals in deze voorbeelden.

Modular foto credits
foto credits: Modular
foto credits delta light


trend 3 Milaan 2019

Blauw wit, never out of style. En natuurlijk veel te zien bij de Nederlandse ontwerpers en merken.

keramiek buitentafel Corso Como
behang Marcel Wanders
En natuurlijk prachtig Delfts blauw bij Masterly
Adres

Interior4u
Ridderspoor 9
4761 WR Zevenbergen

Contact
Social media
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google